Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия се усъмни в ликвидирането на лидера на ИДИЛ

Игор Конашенков

Русия се усъмни в обявената от американския президент Доналд Тръмп информация за ликвидирането на лидера на „Ислямска държава“. От руското министерство на отбраната заявиха, че не разполагат с достоверна информация за американска операция по унищожаването на Абу Бакр ал Багдади в провинция Идлиб.

Говорителят на военното ведомство Игор Конашенков беше категоричен, че през последните дни не са регистрирани никакви въздушни удари на Съединените щати или на така наречената „международна коалиция“ в зоната за деесклалация в провинция Идлиб. Според него е малко вероятно ал Багдади да се е укривал в район, контролиран изцяло от враждебната спрямо „Ислямска държава“ групировка „Джебхат ан Нусра“, известна като „сирийската Ал Кайда“. По думите му твърденията за местонахождението на ал Багдади изискват отделни преки доказателства от страна на Съединените щати и на другите участници в операцията.

„След окончателния разгром на „Ислямска държава“ от сирийската правителствена армия с подкрепата на руските въздушно-космически сили в началото на 2018г. поредната смърт на Абу Бакр ал Багдади няма никакво значение за оперативната обстановка в Сирия“, посочи в заключения Конашенков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна