Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Дейвис с клубен рекорд при победа на Лейкърс

Антъни Дейвис (№3) записа 40 точки и 20 борби за успеха на Лос Анджелис Лейкърс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лос Анджелис Лейкърс надви Мемфис със 120:91 в мач от редовния сезон на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), след като Антъни Дейвис отбеляза 40 точки и отделно от това записа клубен рекорд. Той вкара цели 26 стрелби от нарушения и спечели 20 борби за третата победа на тима от западния бряг през редовния сезон.

Това бе четвърти мач в кариерата на Дейвис с 40-20 и първи негов от 2016-а насам. Последният играч на Лейкърс с подобно постижение беше Шакил О'Нийл през вече далечната 2003-а година.

Дейвис всъщност бе вписан под въпрос в официалния медицински протокол преди мача и имаше голям шанс да не играе заради контузия в дясното рамо, получена при победата над Шарлът през уикенда. Франк Вогъл обясни около 90 минути преди началото, че не е сигурен дали Дейвис всъщност ще играе, но нападателят направи успешно няколко стрелби на загрявката и започна в стартовата петица на Лейкърс.

Леброн Джеймс добави 23 точки за тима от Лос Анджелис, който започна с 3:1 за първи път от 2010-а година насам. Точно обратното е положението при Гризлийс, които са с 1:3, въпреки че водеха с 65:59 на Лейкърс в началото на финалните седем минути.

Маями Хийт спечели със 112:97 срещу Атланта първото от две поредни дербита в Югоизточната дивизия. Джими Бътлър вкара първите си четири стрелби и завърши с 21 точки в дебюта си за Маями, а новакът Тайлър Хиро добави 29 за победата срещу Хоукс. Те пък останаха без звездата Тре Йънг, който се контузи рано във втората четвъртина.

Макси Клебер отбеляза 14 точки, спечели седем борби и записа ключов блок при победата на Далас със 109:106 срещу Денвър. Деветима от Маверикс завършиха срещата с двуцифрен актив, като Лука Дончич отбеляза 12 точки, а Кристапс Порзингис добави десет и спечели 14 борби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени