Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер отказа участие в отборния турнир на АТР

Роджър Федерер ще започне 2020 година в Мелбърн на Australian Open.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рекордьорът оп титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че няма да участва в първото издание на отборния тенис турнир ATP Cup, което ще се проведе от 3 до 12 януари 2020 година в австралийските градове Бризбън, Пърт и Сидни. Практически сигурно е участието и на България в състезанието, благодарение на рейтинга на Григор Димитров.

„Трябва да съобщя със съжаление, че се отказвам от участие в АТР Cup. Когато влезнах в турнира миналия месец, това беше едно много трудно решение за мен. Това означаваше по-малко време у дома със семейството и много интензивно начало на сезона.

След много дискусии с моята фамилия и екипа ми за следващата година, взех решението, че да изкарам две седмици повече вкъщи би било голям бонус за семейството и моята кариера.

Боли ме, че няма да бъда част от това много вълнуващо ново състезание в календара, но взех правилното решение, за да мога да играя по-дълго в АТР Tour. За моито австралийски фенове ще кажа, че чакам с нетърпение да ги видя на Откритото първенство на Австралия – свеж и готов за игра“, написа Федерер на официалната си уеб страница.

Отборът на Швейцария е в група „С“ в Сидни, където са още съставите на Белгия и Великобритания, а четвъртият тим ще бъде определен по-късно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна