Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма опасност за живота на 11-годишното момиче от Кардам

| обновено на 31.10.19 в 11:50

Стабилно е състоянието на двете момичета от едно семейство,  приети в  УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна в късния следобед на 28 октомври с остри симптоми на повръщане, коремна болка и неразположение. По-голямото от децата - на 11 години, все още се намира в реанимацията на университетската болница. 

„В следствие на проведените интензивни диагностични, реанимационни и лечебни действия от лекарите в Първа детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, състоянието и на двете деца е стабилно. Показателите и на голямото момиче са се подобрили и животът му е вън от опасност", съобщи проф.д-р Виолета Йотова - началник направление Педиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, и допълни, че се очаква днес или най-късно утре, детето да бъде изведено от реанимацията. То е контактно и разговаря с екипа. 7-годишната му сестра също е без опасност за живота, чувства се добре  и е контактна.

Другите три деца от семейството все още са под лекарско наблюдение в добричката болница, според лекарите те са напълно здрави.

Събраните доказателства до момента по случая с починалото дете в село Кардам не сочат за склоняване към самоубийство. В хода на делото е възможно досъдебнот опроизводство да бъде променено, информират от Районната прокуратура в Генерал Тошево. 

Разследват се всички възможни версии по случая, като до този момент няма все още яснота от какво е починало 9-годишното дете, заяви наблюдаващият прокурор Йорданка Чанева.

В дома на семейството не са били открити лекарства или отровни вещества. Разпитани са и лекарите от Спешния център в Генерал Тошево, прегледали трите деца с оплаквания. От прокуратурата все още нямат писмените данни по случая от социалните служби и от Спешния център.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна