Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров не успя срещу Джокович

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров отпадна в полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Париж с награден фонд от 5.21 милиона евро, като загуби от поставения под номер 1 и четирикратен шампион в надпреварата Новак Джокович (Сърбия) с 6:7, 4:6 за 98 минути.

Сервиращите доминираха в първия сет, който логично стигна до тайбрек. В него 28-годишният хасковлия поведе с 5:3 точки, а при 5:4 имаше два сервиса, но не се възползва и сърбинът стигна до обрат със серия от четири поредни разигравания.

Джокович продължи да бъде изключително солиден при подаването си, като не даде нито една възможност за пробив на съперника. Той реализира единствен брейк в петия гейм на втората част, след което запази аванса си до края.

Димитров направи 20 печеливши удара срещу едва 13 на белградчанина, като двамата допуснаха по 20 непредизвикани грешки, но това не бе достатъчно за българина, след като Джокович спечели ключовите точки и взе девета победа в десет мача срещу хасковлията. Така 32-годишният сърбин достигна за втори пореден сезон до финала в Париж, където очаква победителя от мача между Рафаел Надал (Испания) и Денис Шаповалов (Канада).

С доброто си представяне в Париж Димитров си осигури 259 730 евро и 360 точки за световната ранглиста, в която ще се изкачи на 19-ото място в понеделник. Това бе последен мач за българина за сезона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна