Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Дай, Боже, на всички такова отстъпление!

Снимка: БГНЕС

Върнахме се към нормалността в изборния процес, заяви премиерът и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не е нормално една партия да спечели всички областни градове. По-шарените общински съвети показват, че малко ще има възможност и да споделим отговорността“, обясни той.

Коя поредна победа е това, обърна се Борисов към социолозите и добави: „Дай, Боже, на всички такова отстъпление. ... Пожелавам и на другите партии толкова пъти поред да печелят. То не е нормално толкова пъти поред да ги побеждаваме. Доскучава. Затова този път изборите бяха що годе интересни“.

За купуването на гласове той коментира:

„Ако сега започваме да казваме, че в Русе, Благоевград – там, където сме паднали, са купени гласовете – честно ли е към тези, които са спечелили там - не е честно. Нали всичките избирателни комисии са съставени от членове на всички политически партии“.

„Много глупости се изговориха, но се надявам от утре да се хващат за работа. Оказва се, че кусури да намират – много мераклии, за работа – малко“, добави премиерът.

Той обяви, че са си направили изводите:

„Ще си направим хубави анализи. Сега ще вземем решение повече от 3 пъти кандидат за кмет няма да има. Ще вземем много решения в партията, защото за няколко месеца ние проведохме два избора. Благодаря на Господа и на българския народ, че пак ни дадоха своето доверие“.

Борисов подчерта, че е очаквал резултата в Русе, Банско, Благоевград, Сандански:

"Сега ще направим промени. Ние можеше навсякъде там да спечелим. По-добре за партията да се очисти, да си направи изводите, да се обнови, защото виждате синьо-червената мъгла, която дълги години управляваше София, за малко пак щеше да иска да управлява".

Той е противник на т.нар. независими кандидати. Кой носи отговорността за тях после, попита премиерът. 

За ниската избирателна активност лидерът на ГЕРБ заяви: "Ако нас ни е наказал народът, какво остава за другите?". 

Йорданка Фандъкова обеща персонални промени в структурата на управление на Общината

„Пътят е правилен, хората очакват работа, но и промяна. Ще гарантирам спазването на обещанията, поети по време на кампанията“, посочи тя.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна