Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България" настоява МС да отстрани Дани Каназирева от поста

ДБ не иска Дани Каназирева за областен управител

От партията не искат договорки на тъмно

Назначаването на Дани Каназирева за областен управител е недопустимо. Недопустимо е такъв отговорен пост да се предоставя в ръцете на политик с такава политическа история зад гърба си. Това се казва в позиция на "Демократична България" - Пловдив.  

От организацията призовават Министерския съвет да упражни правомощията си на решаващ орган и да отстрани Дани Каназирева от поста. В текста се отбелязва, че предложението за назначаването ѝ не е било включено в публикувания на сайта на правителството дневен ред на днешното му заседание, въпреки че е определено в медийните информации като решение на Министерския съвет.

Подобно назначение е поредната заигравка с нервите и прага на търпимост на гражданите и е сравнимо с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, се казва още в позицията на Демократична България. 

Организацията отбелязва също, че в днешните медийни текстове по темата историята на Дани Каназирева в местната политика е разказана накратко – с начало в ГЕРБ, през обвинения за прокарване влиянието на Георги Гергов, основаването на собствената ѝ партия и накрая пак ГЕРБ. 

От друга страна съвсем прясна е и безобразната манипулация на екзитполовете в изборния ден, поставяща я на второ място след водещия в прогнозите кандидат за кмет на Пловдив – Здравко Димитров, добавят от Демократична България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени