Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради пропуснатия срок за обжалване на делото за ремонта на Ларгото

БСП: Борисов да поиска оставката на министър Банов

| обновено на 14.11.19 в 12:11
2
Министърът на културата Боил Банов
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради пропуска на министерството да обжалва в срок пред Върховния касационен съд решението по делото за забавеното строителство на „Ларгото“.

Вчера ръководителката на правната дирекция на министерството подаде оставка, а във ведомството тече проверка за действията на служителите по случая. Днес депутатът от левицата Александър Симов обяви, че заради пропуска министерството няма да получи над 750 хиляди лева неустойка от изпълнителите на ремонта и ще трябва да плати 73 хиляди лева за съдебни разноски и допълни:

„Министерството на културата е изтървало сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 000 лева. Това скандално бездействие на министерството ще понесе някаква юристка. Това е замазване на следите. Отговорността в такъв случай, при такава афера, трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов. Призоваваме и Бойко Борисов, който да поиска неговата оставка моментално, след като виждаме, че Банов няма мъжеството, няма морала сам да се оттегли от поста си“, призова Симов.

Казусът със забавения ремонт на „Ларгото“ и изтичането на записи, с които от БСП твърдяха, че Боил Банов е съдействал за опрощаване на неустойката на строителната фирма, стана известен като скандала „Ало, Банов съм“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна