Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупница с проект за младежки център в бивш военен обект

Проектът за младежки център в Дупница на терена на бившия КЕЧ мина експертно и обществено обсъждане. Сега се търси начин за финансирането му.

Общината Дупница вече е собственик  на рушащия се от десетина години бивш военен обект в центъра на града. В имота – бившия КЕЧ, състоящ се от няколко порутени сгради и около 13 декара терен, ще бъде изграден модерен младежки комплекс, за което има вече одобрен проект, казаха от администрацията.

Министерството на отбраната на няколко пъти се опита да продаде имота, но купувачи не се явиха. Преди 4-5 години КЕЧ-ът беше прехвърлен на Областната администрация в Кюстендил, която обаче не осигури охраната му и това доведе до унищожаването и разграбването му.

Части от саморазрушаващите се сгради падаха върху тротоара и на платното с риск от инциденти за преминаващите покрай оградата хора и играещите наоколо в двора му деца. В порутените сгради се настаняват и бездомни хора-клошари.

Според проект на общината, на мястото на имота ще бъде изграден младежки център. Проектът вече мина експертно и обществено обсъждане. Сега се търси начин за финансирането му.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна