Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блумбърг хвърля $100 млн. в рекламна кампания срещу Тръмп

Майкъл Блумбърг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският милиардер Майкъл Блумбърг още не е решил дали ще се кандидатира за президент, но днес обяви, че започва рекламна кампания за $100 млн. с атаки срещу Доналд Тръмп, предаде АФП.

„Започваме битка директно с Тръмп“, написа в Туитър бившият кмет на Ню Йорк с линк към статия в „Ню Йорк таймс“ за плана.

Дигиталната реклама, в който самият Блумбърг няма да присъства, ще се фокусира върху щатите, в които републиканци и демократи си разменят надмощието – Аризона, Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, които ще се важни за победата в битката за Белия дом през 2020 г.

Блумбърг (77 г.) предприе стъпки към търсене на номинация на Демократическата партия, без да потвърди или отрече, че влиза надпреварата, като изрази съмнение, че сегашните кандидати могат да надвият Тръмп.

Кандидатурата му вероятно ще внесе нов момент в състезанието на демократите, които вече имат 18 кандидати, отбелязва АФП.

Блумбърг, чието състояние „Форбс“ оценява на $50 млрд., похарчи $100 млн. в подкрепа на кандидати на Демократическата партия на междинните избори през 2018 г.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна