Eмисия новини
от 13.00 часа

Оценяват представянето на Пловдив като ЕСК

След скандалите, високопарните думи и не дотам "звездните" прояви в специалната за Пловдив 2019-та дойде време за равносметка

| обновено на 22.11.19 в 13:34

Международни експерти в областта на културата от 10 европейски страни ще участват в двудневния форум в Пловдив „Поглед назад с мисъл напред“. Фокус на срещата ще бъдат критериите за успех и оценка на инициативата „Европейска столица на културата“ в международен план. 

Програмата предвижда серия от публични срещи и презентации, на които ще бъде изложена експертната позиция върху мащабния проект. Основни теми са критериите за оценка на успеха, предизвикателствата към столиците на културата в Югоизточна Европа, международните взаимодействия и проекти, включването на гражданите и комуникацията на проекта.

Организатори на събитието са Фондация „Пловдив 2019“ и Гьоте-институт България. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Световен ден на тангото

публикувано на 11.12.19 в 11:07

Накъде в София

публикувано на 11.12.19 в 09:55