Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Наполи отказват да платят глоби от президента

Кулибали и съотборниците му са санкционирани с общо 2,5 млн. евро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Наполи наложи тежки глоби на всички футболисти на клуба заради неподчинението на играчите от началото на месеца. 24-ма играчи на неаполитанци ще трябва да платят общо 2,5 милиона евро. Към днешна дата обаче играчите не смятат да плащат.

Причина за драстичните санкции е инцидентът от началото на месеца, когато на футболистите бе наредено да участват в наказателен тренировъчен лагер веднага след загубата от Рома с 1:2, но те отказаха да го сторят и се прибраха по домовете си. Това е разгневило много собственикът на клуба Аурелио де Лаурентис, който е разпоредил да бъдат изпратени писма на всички 24 футболисти, в които всеки от тях да бъде уведомен каква глоба му е наложена. Според медиите в Италия най-сериозно са ударени централният защитник Калиду Кулибали с 225 хиляди евро и халфът Алан с 200 хиляди евро.

Според в. "Гадзета дело Спорт" това няма да е краят на случая, тъй като играчите на Наполи не са съгласни с действията на ръководството и ще обжалват глобите по съдебен път. 

Все по-вероятно изглежда наставникът на Наполи Карло Анчелоти да загуби работата си, като освен неубедителните резултати, проблем е и откритото несъгласие на италианския специалист срещу идеята за наказателен тренировъчен лагер на Де Лаурентис. Вчера е медиите в страната се появиха информации, че фаворит за заместник на Анчелоти и доскорошният треньор на Ювентус Масимилиано Алегри. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени