Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издигнаха кандидатурата на Любо Ганев за президент на БФВолейбол

Любо Ганев
Снимка: БГНЕС

Инициативният комитет за промени в българския волейбол издигна официално кандидатурата на Любо Ганев за президент на родната федерация - пост, заеман в последните 18 години от инж. Данчо Лазаров. 

До два дни клубовете, които подкрепят кандидата на опозицията, ще внесат подписка за свикване на извънредно Общо събрание на 16 януари. Ганев в момента е вицепрезидент на БФВ.

На пресконференция той представи акценти от програмата си за развитието на волейбола в следващите четири години.

“Целта е да изградим работеща федерация с екип от хора, милеещи за българския волейбол. Да поставим силен фокус върху детско-юношеската школа. Да има прозрачност в управлението, да не става всичко в последния момент, както досега. Финансова стабилност с повече средства за клубовете и осигуряването на партньори, които да помагат за развитието на волейбола", заяви Любо Ганев.

"Надявам се, че всички тези хора от инициативния комитет да ме подкрепят и като част от бъдещия управителен съвет. Те излязоха с лицата си и поискаха тази промяна, така че се надявам да бъдат до мен.”се съгласи да първи зам. председател на бъдещия УС", каза още Ганев.

Той разкри, че разговорите за смяна на ръководството на федерация са започнали преди по-малко от седмици. Чуйте още от Ганев в звуковия файл:

Сред вариантити за кандидат за председател на федерацията бе и шефът на шампионките от Марица (Пловдив) - Илия Динков. Той обаче заяви, че е много зает с бизнес и не може да съвместява евентуалните две длъжности. Чуйте от него на какво залага инициативният комитет:

Президентът и треньор на ЦСКА - Александър Попов, информира дали клубът на Радостин Стойчев и Матей Казийски е подкрепил опозицята:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени