Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на ЦСКА (М) преди мача с Лудогорец: Сега сме по-добри от септември

Виктор Гончаренко по време на пресконференцията.
Снимка: pfc-cska.com

Старши треньорът на ЦСКА (Москва) Виктор Гончаренко даде пресконференция преди утрешната среща от Лига Европа срещу Лудогорец. Мачът в руската столица е от 19:55 часа и ще бъде предаван по „Хоризонт“.

На 19 септември в Разград българският първенец разгроми този съперник с 5:1. Медиите поискаха от Гончаренко да направи сравнение с първия мач.

„Дали сега сме по-добри, ще покаже играта, но може да се каже, че сме в по-добра форма. В онзи мач имахме кадрови проблеми, отпаднаха няколко футболисти, играхме с експериментален вариант в атака. Сега е готов Алан Дзагоев и ще бъдем с по-високо самочувствие“, заяви наставникът.

Той говори и за впечатленията си от Лудогорец и останалите отбори в група „Н“ на Лига Европа.

„Имахме непредсказуеми мачове. Еспаньол не играе добре в испанското първенство, но това не даде предимство на никого. Лудогорец – обратно, в своя шампионат върви добре, но Лига Европа е нещо друго. Ференцварош също е добре в Унгария. Най-малко енергия губи в своето първенство Лудогорец. Отборът има дълга скамейка, могат да правят ротации в състава, а ние не можем да си позволим такова нещо. Останаха по два мача. От нашата гледна точка ние много пресирахме съперниците, но получихме твърде малко от това. Останалите отбори играха много по-рационално“, допълни Гончаренко.

В другия мач Ференцварош приема Еспаньол. След четвъртия кръг тимът от Барселона е с 10 точки и вече се класира за следващата фаза. Лудогорец е втори с 6 точки, Ференцварош има 5, а ЦСКА е последен с 1 точка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени