Eмисия новини
от 10.00 часа

Представят книга за Милчо Левиев

Книгата за Милчо Левиев “Артистът не е самотен остров“ от  музикалния критик Владимир Гаджев, ще бъде представена в Bee Bop Cafe в Пловдив.

Авторът определя книгата за легендарния композитор и джазпианист, с който се разделихме наскоро, като „кончерто гроссо“ (concerto grosso) – няколко части, които могат да се четат отделно, но винаги в рамките на цялото. 

Различно е излъчването на частите и това е следствие от компресираната информация за политика, музика, обществени нагласи, „неизбежната“ Държавна сигурност и множеството любопитни личности. И тази пъстра и динамична картина се обединява от лайтмотива – Милчо Левиев. 

Срещата ще започне в 19 ч. В нея ще участва и пловдивският мениджър на музиканта, Иван Минчев. Ще бъде показан и първият документален филм за Милчо Левиев от 1967 г. с участието на джаз квартет "Фокус 65" с „Импровизация върху една тема“, която е българската народна песен „Полегнала е Тодора“. Входът е свободен. 

Цялото интервю с Владимир Гаджев е в звуковия файл. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от