Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият Майсторски клас на Димитър Маринов продължава до 6 декември

Някои от записалите се не искат да стават актьори, а да придобият актьорско поведение

| обновено на 28.11.19 в 16:54
Снимка: facebook.com/m.dimiter
От 25 ноември в София започна дейността сиАкадемия за актьори с интерес към кино, реклами и телевизия, организирана и ръководена от българския актьор Димитър Маринов.

Световната, а и българската публика го запомни с играта му във филма “Зелената книга”. Филмът беше отличен от Американската филмова академия с награда “Оскар” за най-добър филм за 2018-а, а родният ни артист получи високи оценки от кино критиката и публиката по целия свят.

За две седмици Маринов е в България, за да преподава и нещо повече – да предаде своя безценен опит на младите български артисти.

Това е обмен на професионална възможност - да усетиш, да експериментираш теория и практически упражнения на една друга школа - сподели пред слушателите на Радио София актьорът. Той допълни, че не е привърженик на кастингите, защото за него мерилото за кандидатите е какви са самите те и какви мислят, че са...

Критерият, по който са разпределени трите групи в Академията, не е талантът, а опитът им. Някои от кандидатите си имат професия, различна от актьорската, но признали, че имат нужда от актьорско поведение, да общуват по-умело и без притеснения.

Майсторският клас продължава до 6 декември в Националния дворец на културата, а как започна и какви хора се включват в него - чуйте от самия Димитър Маринов, с когото разговаря Боян Бочев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна