Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на фенклуба на Локомотив (Сф) за инцидентите с Хебър

Румен Първанов
Снимка: sportal.bg

Председателят на фенклуба на Локомотив (София) Румен Първанов взе отношение по скандала, който се разигра на мача с Хебър (3:3) в събота. Известният запалянко е категоричен, че шефовете на гостуващия тим са провокирали последвалия бой. Първанов свидетелства за удар в корема на сина на легендата на "червено-черните" Бойчо Величков.

"Видях със собствените си очи какво стана. Нагледахме се на театрални постановки от ръководството на Хебър. Ние никога не сме толерирали насилието по стадионите. Винаги има две страни - извършител и поръчител. Беше заложена бомба със закъснител. Беше направена провокация от ръководството на Хебър, което беше от делегация от 13 души. Те ще дойдат много голям клуб. Те казват, че са малтретирани от Бойчо Величков? Пълна измишльотина и лъжа. Има голямо напрежение сред нашите фенове. Върху нашия клуб се извършва съдийски произвол. Срещу Септември (София) в последната минута ни отмениха гол, кристален като сълза. Защо се отмени - евентуално само съдиите могат да знаят, може би трябваше да връщат парите.
В Бургас преди втория гол има удар с лакът в лицето на наш футболист, но нямаше реакция на съдията, последва гол.
Онзи ден при 3:1 за нас отсякоха като захарна тръстика нашия централен нападател Диков, който се освободи от вратаря, но съдията беше на три метра, но нямаше никаква реакция. Това беше 100% дузпа и резултатът ставаше 4:1, съдийството беше позорно. Хебър си бяха дошли със съдиите, но това не ни оправдава. Те започнаха да се радват, никой не е казал, че нямат право да се радва. Те започнаха обаче да се заяждат, да псуват, да обиждат феновете, които седят 4-5 реда под ложата. "Да видим сега как ще влизате, боклуци", имаше и думи за майката. Започна и от ответната страна да има такива приказки. Точно тогава се намеси синът на Бойчо Величков - Кристиян, който ги помоли да престанат. Последва псуване на майка от тяхна страна и един човек му нанесе жесток удар в корема.
В този момент Бойчо Величков скочи да си защити сина, всеки на тази земя ще защити детето си. В ложите на стадиона не е имало побой на хората от Пазарджик. Единственият ударен беше синът на Бойчо Величков. Ако е имало нещо, то е станало после надолу по стълбите или вън на паркинга. Там обаче не съм пряк очевидец и не мога да коментирам. Видях арогантно държание, предизвикателно поведение, псуване и заяждане. Защо не е наказан и провокаторът? Те си поръчаха безредиците и накрая, за съжаление, получиха  това, което поръчаха. Истина е, че братът на Папазов е казал, че сега ще отиде да вземе пистолета от колата и да ни избие. Тази реплика отприщи гнева", каза Румен Първанов в актуално студио "Дерби". Чуйте още от него:




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени