Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убито е момче, след като автомобил се вряза в група деца извън британско училище

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската полиция започна разследване на убийство в понеделник, след като 12-годишно момче загина, а други пети бяха ранени, когато автомобил удари група от хора извън училище в Южна Англия, графство Есекс.

Точно по времето, когато учениците излизат от училищата в 15:30 часа местно време, автомобил „Форд Ка“, сребърен на цвят, се е врязал в група деца пред училището за средно орбазование Дебден Парк Хай Скул в Лаутън, графство Есекс.

Тежко раненото 12-годишно момче е било откарано в болница, където обаче е починало. 53-годишна жена и четири други деца - три момчета, две от които на 15 и 13 години и момиче на 16 години, също са били ранени, но не се смята, че нараняванията им са животозастрашаващи.

Предполага се, че всички деца са ученици в училището, пред което стана инцидента, съобщиха от полицията.

"Това беше наистина шокиращ инцидент и изказвам най-дълбоките си съчувствия за всички замесени в него", каза главният инспектор детектив Роб Кирби.

Полицията издирва шофьорът, който е избягал от мястото на инцидента с колата си. Полицията призова за съдействие местните хора за по-бързото откриване и залавяне на извършителя на престъплението.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени