Eмисия новини
от часа

В Разложко се опитват да спрат безконтролното излизане на домашни животни на пътя

Снимка: БГНЕС

Сериозни санкции към  фермерите, които оставят животните си безпризорни и причиняват пътнотранспортни произшествия, ще прилагат местната власт и контролните институции в Разлог. Причината е, че отново зачестиха случаите на инциденти по главния път Благоевград-Банско-Гоце Делчев.

Масирани акции по пасищата, които са в близост до пътни артерии, започва община Разлог съвместно с полицията, Агенцията по храните и представители на електроразпределителното дружество. Един отповтарящите се проблеми е свързан с това, че безконтролно пуснатите на паша животни често нямат ушна марка и чип, което прави невъзможно проследяването на собственика:

Кметът на Разлог Красимир Герчев заяви, че на стопаните, чиито животни застрашават безопасността на пътуващите, ще се прекратяват договорите за наем и пашуване на общински терени. Проблем има и с площите, оградени с електропастири, които в монго случаи са фиктивни:

Разкрита е и гореща телефонна линия за подаване на сигнали, като номерът ще бъде изписан на информационни табла .
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от