Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар на студентите от Американския университет

3
Снимка: Кети Тренчева

Студентите и преподавателите от Американския университет се включиха в благотворителния коледен базар, чиято кауза тази година е да помогне на семейства, пострадали от земетресението в Албания.

Инициативата е на клуба за по-добро общество „Better Community Club“, който от 13 години създава и активно се включва в социално значими каузи.

Да помогнат на пострадалите от земетресението в Албания е било най-естественото решение за коледния благотворителен базар, тъй като студентите от тази държава са една от най-големите общности в университета, споделя Ася Величкова, президент на клуба:

"Те са част от нашето семейство и ги чувстваме изключително близки. Имаме нужда от всичко това, защото това е Коледната магия и това всъщност ни прави хора". 

Коледни сладкиши, ястия, картички, тениски и якета от различните студентски клубове бяха подредени на благотворителния коледен базар, като всички неща бяха изкупени за по-малко от час.

Събраните средства ще бъдат преведени по сметката, обявена от албанската държава. А коледното пожелание на второкурсника Гюнтер от Албания е:

"Най-важното нещо за празниците за всеки един е да има подслон и да не бъде сам".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени