Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на Академик Бултакс 99 зарадваха малки пациенти

Тина Димитрова чете книжка на малка пациентка.
Снимка: БК Академик Бултекс 99

Малките пациенти на детското отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив бяха изненадани от баскетболистите на Академик Бултекс 99. За Световния ден на доброволеца, който се отбелязва от 1985 г. на 5 декември, когато Православната църква почита Свети Сава Освещени,Тенчо Тенчев, Мартин Сотиров, Венелин Христов, Василие Кнежевич от Черна гора и Уил Пери от САЩ, водени от спортния директор на клуба Тина Димитрова, гостуваха на лечебното звено.

Най-напред поговориха с децата колко е полезно да се спортува, след това им разказаха за баскетбола и се похвалиха с последната си победа над тима на албанския Влазня предната вечер. Малчуганите споделиха, че много обичат да играят, а 8-годишните Божидара и Петя казаха, че активно тренират гимнастика.

Срещата продължи с четене на стихчета – най-напред децата бяха слушатели, но след това самите те почетоха на батковците. Завеждащият д-р Александър Ангелов знаеше наизуст всички и пригласяше, с което изненада не само гостите, но и персонала. 4-годишният Дани ги шашна със знанията си по английски език – събра смелост и влезе в диалог с американеца Уил. На финала доброволците подариха на малките пациенти шоколадови яйца с играчки и ги почерпиха с красива пита, производство на фирма „Закуски „Кати“. Щастливи усмивки грейната върху лицата на децата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна