Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дядо Коледа пътува в специален влак от гара Септември до Добринище


В специален Коледен влак ще се превърне теснопътната композиция "Родопи" на 14 декември. Всеки, избрал да се повози с живописната теснолинейка в съботния ден, ще се срещне с Дядо Коледа и Снежанка, които ще пътуват с влака по целия маршрут от гара Септември до Добринище и от Добринище до гара Септември, предаде БТА.

За най-малките пътници белобрадият старец е подготвил много подаръци и специални изненади. Съобщението е на пресцентъра на БДЖ.

Инициативата за организирането на Коледния влак е на Гражданско сдружение "За теснолинейката" и ще се проведе за втора поредна година с подкрепата на БДЖ.

Пътническият влак "Родопи" заминава от гара Септември в 08:45 ч. и пристига в Добринище в 13:31 ч. В обратното направление влакът с Дядо Коледа и Снежанка ще потегли от гара Добринище в 14:15 ч. и ще пристигне в гара Септември в 19:21 ч.

За специалното Коледно пътуване от БДЖ ще осигурят допълнителен вагон към теснопътната композиция. Цената на билета за пътуване по целия маршрут е 6,50 лв. в една посока. Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно.

Билети за пътуването могат да бъдат купени от билетните каси в гарите в страната или онлайн на следния адрес: https://bileti.bdz.bg/.


Още от

Най-четени