Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 6 осминафиналисти в Шампионската лига ще станат ясни днес

Снимка: uefa.com

Тази вечер ще се изиграят последните двубои в груповата фаза на Шампионската лига в групи "Е", "F", "G" и "H".  Ще станат известни имената на още шест отбора, които ще се класират на осминафиналите в турнира.

В група "Е" три състава са с възможности за класиране напред - Ливърпул, Наполи и РБ Залцбург. Австрийците приемат европейските шампиони в решаващ сблъсък. Домакините се нуждаят от победа, за да стигнат до 1/8-финала. За англичаните обаче и равенството е достатъчно, а дори и загуба може да ги класира, ако в другия мач Наполи загуби от Генк. В същото време неаполитанците ще си гарантират излизане от групата дори и с равенство. Белгийците не се борят за нищо и със сигурност ще завършат на последното място.

В група "F" нещата са по-прости. Барселона е победител в групата и се класира напред. За второто място ще спорят Интер и Борусия (Дортмунд). "Нерадзурите" със сигурност ще стигнат до 1/8-финала, ако победят каталунците тази вечер. При равенство или загуба, ще трябва да се надяват дортмундци да не постигнат по-добър резултат срещу Славия (Прага).

В група "G" РБ Лайпциг е сигурен осминафиналист и днес ще играе единствено, за да си гарантира първото място в крайното класиране. За другото място, даващо право на участие в следващата фаза, ще спорят Лион и Зенит, които са с равни точки. Французите ще трябва да търсят почти задължителна победа. Равенството също може да свърши работа на "Хлапетата", но само ако в другия мач Зенит загуби от Бенфика. В противен случай руснаците ще се класират за следващата фаза.

Сложна е ситуацията и в група "Н". И там три отбора имат шансове за осминафиналите - Аякс, Челси и Валенсия. Холандците и испанците се изправят един срещу друг, като на "Йохан Кройф Арина" домакините се нуждаят само от равенство, за да се класират. В същото време "прилепите" трябва да търсят победата, но реално и при загуба ще имат шанс, ако в другия мач Челси отстъпи на Лил. За англичаните пък само победата им дава 100% гаранция, че ще продължат в следващата фаза. При равенство ще трябва да се надяват Валенсия да загуби.

Шампионска лига, VI кръг:

От 19:55 часа:

Група "Е"
Наполи - Генк
РБ Залцбург - Ливърпул

От 22:00 часа

Група "F"
Интер - Барселона
Борусия (Д) - Славия (Пр)

Група "G"
Лион - РБ Лайпциг
Бенфика - Зенит

Група "Н"
Челси - Лил
Аякс – Валенсия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна