Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Amazon закупи правата за излъчване на Шампионската лига по футбол в Германия

Технологичният гигнат обвини Тръмп за провалена сделка с Пентагона на САЩ

Снимка: arkiv

Американският технологичен гигант Amazon.com Inc. обяви във вторник, че си е осигурил правата за излъчване на някои мачове от Шампионска лига по футбол на УЕФА в Германия от 2021 година.

"Ние сме щастливи да предоставим футболни мачове от Шампионската лига на УЕФА за нашите клиенти в Германия", заяви Алекс Грийн, управляващ директор в Prime Video Sport Europe Division на Amazon.

Водещата компания за онлайн търговия подчерта, че зрителите в Германия ще могат да гледат мачове от Шампионската лига  във вторник вечерта, започвайки от футболния сезон 2021/202 година.

Междувременно Amazon заяви, че "неправилен натиск" от страна на американския президент Доналд Тръмп и задкулисни атаки са навредили на шансовете на компанията да спечели договор за Пентагона в размер на 10 милиарда долара.

През октомври Пентагонът възложи договор за облачни изчисления и услуги на друг технологичен гигант в лицето на Microsoft.

Amazon твърди в заведено в понеделник дело в Федералния съд за жалби на Съединените щати, че решението трябва да бъде преразгледано поради "съществени и широкообхватни грешки" и с оглед на директна намеса на Тръмп.

Компанията Amazon и нейният основател Джеф Безос бяха честа мишена на Тръмп, още преди той да стане президент. Джеф Безос притежава изданието The Washington Post, за което Тръмп твърди,че е източник на "фалшиви новини", когато в негово се публикуват неблагоприятни материали за президента на САЩ.

От Amazon заявиха, че са загубили сделката на Пентагона поради "личната вендета на Тръмп срещу г-н Безос, Amazon и The Washington Post“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна