Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стълбище се пропука в кърджалийско училище, няма пострадали

| обновено на 10.12.19 в 15:38

Стълбище се пропука в училище „Отец Паисий“ в Кърджали. Паднали са огромни парчета мазилка, а част от стълбите са напукани.

Няма пострадали деца, всички ученици са евакуирани, съобщи директорът Златко Атанасов. 

Инцидентът е станал малко преди 12:00 часа, като по това време във фоайето е имало коледен концерт. 

На място са противопожарни екипи, полиция и общински експерти от комисията по бедствия и аварии.

Районът около училището е отцепен. Със заповед на кмета на Кърджали Хасан Азис учебните занятия са прекратени до края на седмицата.

„Отец Паисий“ е най-старото училище в града. На 18 декември то ще отбележи своята 106-а годишнина.

Най-важното е, че реакцията на училищното ръководство е била адекватна, коментира Атанас Илчев, директор на ОД на МВР-Кърджали:

„Започват строително ремонти дейности, за да може най-бързо училището да се върне към учебния процес. След оглед ще докладваме на прокуратурата“.

През лятото бе извършен цялостен ремонт на училището по проект на общината. Как ще реагира обаче тя, казва Катя Митовска, зам.-кмет на Кърджали: „Държа да подчертая, че вследствие на ремонта през лятото интервенции не са правени. Явно се  е получило претоварване. Общината ще поеме всичко, което може да направи в проектирането, за да може по-бързо да бъде извършен ремонта“.

Много се стреснахме, казаха ученици от училището, свидетели на пропадането. Родители, чиито деца учат в СУ „Отец Паисий“ не се притеснени от случката и днешните събития не биха били предпоставка да сменят училището, коментираха родители.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!