Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Радев е опозиционен лидер, не президент

4
Бойко Борисов отправи критиките към Румен Радев, докато бе на честването на СДС за 30 години от създаване на партията.
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов остро разкритикува президента Румен Радев за интервюто му пред Би Ти Ви, в което той говори за „залез“ на управлението му и атакува предложението на правителството му за предложения независим прокурор, който да контролира главния прокурор.

„Президент е този, който е обединител на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не е казал една добра дума за държавата, дори вече злобата му, вече омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер“, заяви Борисов, който присъства на честването на СДС за 30 години от създаване на партията. „Да говориш с такава омраза само за една партия и един човек заради някакви страхове или завист е под достойнството на президентската институция“.

„Не разбирам защо Румен Радев, без да е провокиран от каквото и да било, ходи по телевизионните студия, кара се с партийни лидери и говори за плюсове и минуси. Ако добавим към бюджетното салдо милиардите, които платихме след правителството на Орешарски и фалита на КТБ, ще получим няколкото плюсове към кредитния си рейтинг“ посочва Борисов във видео във Фейсбук профила му.

Според премиера президентът е опозиционен лидер с най-много власт в държавата - държавен глава и върховен главнокомандващ.

„Аз само първата минута гледах... и отидох да играя футбол, защото човек, който почне да говори от името на народа - такъв няма. Дори Левски не си го е позволил", каза още Борисов по повод интервюто, дадено от президента пред бТВ два часа по-рано.

Радев е двуличен човек, един ден хората ще разберат какъв човек са избрали за президент, заяви още Борисов и отбеляза, че държавата е изтеглена от правителството му на нива, на каквито е била през златните години.

Той бе категоричен, че постът на „Дондуков“ 2 не го интересува.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна