Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остри реплики в пленарната зала по повод годишнина от демократичните промени

Снимка: БГНЕС

30-годишнината от демократичните промени в България бе повод ГЕРБ и ДПС да разменят остри реплики в пленарната зала.

От трибуната на парламента Георги Марков отчете ролята на всички демократично представени партии и на ГЕРБ за големите промени, станали в обществото през миналите години. Той обаче упрекна президента Румен Радев, че в последното си телевизионно интервю не е коментирал и не е изразил съжалението си за двете национални катастрофи. Георги Марков предрече силно бъдеще за ГЕРБ.

"Уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. И сега да кажем от името на парламентарната група на ГЕРБ, че залезите и изгревите за разлика, когато караш самолет и гледаш на живо залез и изгрев, политическите ги определя гласът народен и Божи. С окото на депутат от Великото народно събрание остана тука като некое изкопаемо последният мохикан. Виждам бодра смяна, толкова млади и кадърни гербери и най-вече, понеже не съм гербер, герберки".

Депутатът от ДПС Йордан Цонев призова да не се забравя миналото и да не се забравя ролята на мюсюлманите в България, защото без тяхната битка в страната ни нямаше да падне член първи от Конституцията. Цонев заяви.

"Къде беше докторът след Доган тогава -  в затвора, излежаваше присъда в битката за права и свободи, за демокрация в България. България определи своя европейски и натовски път пак с ролята на ДПС, решаваща роля, и на СДС и на другите партии. Никога не трябва да забравяме това, че България стана член на НАТО с управлението и с решаващата роля на ДПС, че България стана член на ЕС в управление с мандат на ДПС".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна