Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БМА с предложение за зала на името на Ламбо

Снимка: БГНЕС

Българската музикална асоциация (БМА) е внесла в Министерството на културата предложението мултифункционалния салон "Сцена 17" в сградата на министерството да бъде посветен на Стефан Данаилов. Това артистично пространство е създадено по инициатива на Ламбо в периода, в който той е бил министър на културата, преди точно 10 г., каза за Радио Стара Загора  председателят на Управителния съвет проф. Христо Йоцов.

Залата е мястото, на което БМА провежда своите редовни заседания на Общото събрание от 2015 г. насам.

"Не е необходимо да описваме дори накратко Стефан Данаилов - този забележителен актьор, любим на поколения българи. Неговото силно артистично и човешко присъствие бележи цяла превратна епоха от над 50 години в културата ни. Период, в който Стефан Данаилов бе еталон на рицарство, честност към изкуството и упорита работа, в която влагаше цялото си сърце за развитието на българската култура. Надяваме се Министерството на културата да разгледа и приеме предложението ни", съобщават от БМА.

Зад идеята стои Димчо Николов, председателят на Управителния съвет проф. Христо Йоцов и подкрепена единодушно от присъстващите членове на организация. Зала "Сцена 17" е мястото, на което БМА провежда своите редовни заседания на Общото събрание от 2015 г. насам.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна