Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Промени в Закона за автомобилните превози ще гледа правителството следващата сряда

Росен Желязков
Снимка: БГНЕС

Промените в Закона за автомобилните превози ще бъдат предложени на Министерския съвет на заседанието следващата сряда. Те ще влязат в парламента още тази година, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков по повод протеста на автобусните превозвачи.

Фирмите са недоволни от системата "Бонус-малус" и тол системата. Те настояват и за законодателна промяна, чрез която нерегламентираните превози да се считат за престъпление.

"Не може да подложим на срок въпроса, свързан със създаването на единен орган за контрол на пътя, защото това е въпрос между повече от една институция и е свързан с ефективността за контрола изобщо. Той ще бъде поставен тогава, когато тол системата заработи, за да може да се види каква е синергията между тол-а, между контрол, осъществяван от ДАИ, и контрол, осъществяван от КАТ, разбира се, на вход и изход от "Митници", НАП и т.н. Мислим в тази посока - за оптимизиране на този контрол, който е свързан и с всички мерки, които аз и моите колеги са предприели по отношение намаляването на корупционните рискове", каза министърът на транспорта Росен Желязков


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от