Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Краев точен при равенство на Жил Висенте

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският нападател Божидар Краев вкара третото си попадение през този сезон за португалския Жил Висенте, но тимът му трябваше да се задоволи с 2:2 на свой терен срещу стабилния отбор на Витория Гимараеш.

Краев направи 2:0 в 32-ата минута, само 4 след като съотборникът му Клауде Гонсалвеш беше дал преднина на Жил Висенте. Краев се оказа на точното място, за да завърши атака на автора на първото попадение и Лоуренси, които си размениха няколко паса на левия фланг. Лоуренси подаде на Краев на 2 метра пред вратата, той елиминира вратаря и вкара за 2:0.

Българският национал, който е играл във всичките 14 мача до момента, беше заменен в добавеното време на мача от Жоао Афоншу.

Още в 9-ата минута Жил Висенте можеше да поведе, но Сандро Лима пропусна дузпа, която сам си спечели. През второто полувреме обаче черно-белите от Гимараеш взеха инициативата и стигнаха до 2:2 с голове на Маркъс Едуарс в 68-ата минута и на Давидсон в 86-ата.

След тази среща Жил Висенте е на 12-о място със 17 точки, докато Витория Гимараеш е на 5-а позиция с 21. Начело е Бенфика с 39 пред Порто с 32 и мач по-малко, а третата позиция е за Фамаликао с 24.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна