Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианка с първа победа за сезона в гигантския слалом

Федерика Бриньоне е в еуфория след победата си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианката Федерика Бриньоне спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Куршавел (Франция).

Бриньоне триумфира с време 2:12.59 минути. Тя беше трета след първия манш с 1:07.28 минута, но със силно второ спускане се изкачи на върха на класирането. Така тя записа първа победа за сезона и общо 11-а в кариерата си за Световната купа.

Втора, само на 4 стотни от секундата, финишира 24-годишната норвежка Мина Холтман, която беше водачка след първия манш. Тя записа първи подиум в кариерата си.

Уенди Холденер (Швейцария) завърши трета на 44 стотни от секундата.

Световната шампионка в дисциплината Петра Влъхова (Словакия) раздели четвъртото място със златната медалистка от Олимпиадата във Ванкувър 2010 Виктория Ребенсбург (Германия). Двете финишираха на 48 стотни зад победителката.

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от Пьончан 2018 и носителка на Световната купа в предишните три сезона Микаела Шифрин (САЩ) се провали в състезанието. Тя завърши 17-а с изоставане от 1.65 секунда, като след първия манш беше 19-а на 1.33 секунда зад най-доброто време.

Шифрин остана на върха на генералното класиране за сезона с 546 точки, следвана от Бриньоне с 381 точки и от Ребенсбург с 311 точки.
В подреждането на малката Световна купа в дисциплината новата водачка е Бриньоне с 225 токи, пред Холтман със 159 и Марта Басино (Италия) със 158.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна