Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн платформа ще свързва работодатели и хора с увреждания

Едва 10% от хората с увреждания в България работят. От 250 000 лица с трайни увреждания в работоспособна възраст, едва 15 000 са регистрирани в Бюрата по труда в страната и активно търсят работа.

Това каза за Радио София председателят на Управителния съвет на Националната федерация на работодателите на хората с увреждания Елка Тодорова, при представянето на новата платформа jobs4all.bg.

"Това е една информационна платформа, с която искаме да срещнем работодателите и хората с увреждания, като по-скоро е насочена изцяло информативно да подкрепя работодателите. Имаме рубрика "Библиотека", в която може интересни статии, които ще бъдат полезни по отношение на законодателството, по отношение на практиката, защото една от бариерите при наемане на хора с увреждане както при кандидатите, така и при предлагащите заетост, е липсата на информация", казва Тодорова. 

“Тя ще свързва работодателите с хората с увреждания, които търсят работа и е разработена по проект "Интегрирани иновативни услуги за подкрепена заетост", с финансиране по програма "Развитие на човешките ресурси”, допълва още тя.

Чуйте повече в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна