Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маринов: Оперативната информация за контактите на братя Галеви е служебна тайна

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов отказа да даде отговор на БСП дали МВР има информация за контакти на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, с ромски лидери, през които са купувани гласове за Мая Манолова.

Информацията за такава връзка беше съобщена от премиера Бойко Борисов в телевизионно интервю между двата тура на местните избори.

По време на парламентарния контрол министър Маринов отказа информация с обяснението, че тя е класифицирана и не може да бъде разкрита:

„В хода на оперативно-издирвателните мероприятия, които се предприемат, както на територията на страната, така и в сътрудничество с Интерпол и партньорските служби, са постъпвали и продължават да постъпват оперативни данни, касаещи двете издирвани лица.

По отношение на всички останали сигнали, постъпващи от медийното пространство от конкретни податели - те съответно са проверявани и тези, които са представлявали престъпление, са докладвани в съответните компетентни прокуратури, но това представлява служебна тайна“.

През май 2012 година Братя Галеви бяха обявени за общодържавно и международно издирване в Шенгенската информационна система и с червена бюлетина на Интерпол.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна