Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 сигнала за проблеми след силния вятър в София

| обновено на 22.12.19 в 12:14
Снимка: БГНЕС

Няма пострадали хора от силния вятър, който духа от снощи в София и района. На много места обаче има прекършени дървета и отнесени ламарини и билбордове. Най-засегнат е район "Витоша", където беше спрян и токът.

До 8 часа тази сутрин екипи на "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община са реагирали на повече от 300 сигнала, съобщиха от дирекцията за БНР. 

Над 25 дървета, които  са препречили пътните платна са отстранени.

Получени са над 60 сигнала за нередности по пътните платна и тротоарите.

Аварийно прекъсване на електрозахранването има във „Враждебна“, „Бояна“, „Княжево“, „Манастирски ливади“, „Киноцернтъра“, „Владая“, „Горни Лозен“, „Долни Лозен“ и „Враня“, където екипи на ЧЕЗ работят за възстановяване на електрозахранването.

Засегнати от вятъра са още кварталите „Княжево“, „Бояна“, „Драгалевци“.

Частично са засегнати все още и „Изток“, „Изгрев“, „Искър“ и „Дружба“, където също има паднали дървета. Паднали дървета има в цяла София. 

През нощта е имало сигнали за повредени билбордове, които са отработени. 

В Банкя има обърната спирка на градския транспорт   от вятъра, която ще бъде поправена, каза кметът на Банкя Рангел Марков:

"На улица "Хъшове" в Банкя изсъхнало дърво е счупило един стълб на ЧЕЗ, това е единият сигнал, по който се реагира още снощи преди полунощ и на пътя, на който беше паднало дървото е възстановен като проходимост. Също така е възстановено и подаването на ток по линия на ЧЕЗ за живущите. От сутринта имаме сигнал в парк "Кестените" - централният парк в Банкя. Голям бор се е прекършил и беше запречил една от алеите. Счупени са и няколко пейки в парка. Този бор беше нарязан и, на практика, сега може да се минава през тази алея".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна