Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул е все по-близо до титлата, разгроми Лестър и води с 13 точки

Лестър - Ливърпул
Снимка: БГНЕС

С победа 4:0 на стадиона на втория Лестър лидерът Ливърпул по категоричен начин доказа амбициите си да прекъсне 30-годишната суша и да спечели отново титлата в Англия.

В мача от 19-ия кръг на английското първенство на "Боксинг Дей" Ливърпул започна много силно и създаде серия от положения пред вратата на "лисиците". Лестър изглеждаше разсеян в защита, но успя да удържи половин час на натиска на лидера, въпреки че в няколко случая голът висеше на косъм.

В крайна сметка той падна в 31-ата минута, когато центриране на Александър-Арнолд насочи топката към главата на Фирмино и бразилецът я изпрати във вратата на домакините за 0:1. Преднината на "червените" бе абсолютно заслужена, след като всичко позитивно към този момент бе тяхно дело.

Лестър не направи нищо преди почивката и трябваше да бъде щастлив от минималния си пасив от един гол.

Ливърпул продължи да доминира и след това, но вече положенията не бяха така много пред вратата на Лестър. След 60-ата минута, когато домакините погледнаха към вратата на Ливърпул, обаче дойде дузпата за мърсисайдци, когато Союнджу опита да скрие ръката си от топката, но тя все пак я докосна. Джеймс Милнър изпълни наказателния удар точно и в 71-ата минута Ливърпул поведе с 2:0.

Само три минути по-късно Роберто Фирмино вкара и втория си гол в мача и окончателно го реши.

А в 78-ата минута Трент Александър-Арнолд вкара и четвърти гол, за да направи победата на Ливърпул още по-категорична - 4:0 и то като гост.

Така Ливърпул има 52 точки (мач по-малко) и води вече с 13 пред Лестър и с 14 пред Манчестър Сити, който днес от 21.45 ч. гостува на Уулвърхемптън в последния двубой от кръга.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени