Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смъртта на 28-годишен българин в Солун шокира гръцките власти

| обновено на 06.01.20 в 15:58
Атмодферата на солунското дерби между отборите на ПАОК и "Арис"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Смъртта на 28-годишен българин в Солун шокира гръцките власти и се превърна във водеща новина за медиите в страната. Вече трима са арестуваните за инцидента с нападението на футболна агитка над български фенове. Следствието продължава. Очакват се обвинения за убийство.

Трима гърци са арестувани за инцидента с 28-годишния българин в Солун. Продължават да снемат показания от още 10 футболни фенове, които са присъствали на побоя над българите.

Двама от арестуваните гърци са все още с обвинения за хулиганство. Властите очакват заключението на лекарската експертиза, за да се установи дали смъртта на българина е настъпила от побоя или от удара на колата.

Третият арестуван е 26-годишна гъркиня, която е прегазила българина с колата си и не е останала на място, а се опитала да се скрие от властите.

Според сведения на очевидци българите с нищо не са предизвикали феновете на ПАОК. Около 20 души са участвали в побоя, въоръжени с бухалки и железни пръти. Инцидентът е заснет от охранителни камери.

Други двама българи, които са били ранени, са прегледани в болница в града и след това са изписани.

Българското външно министерство уточни, че засега се работи по версия, според която българите не са предизвикали агресия.

Случаят с убийството на младия българин днес е водеща новина в гръцките медии с коментари за "шок от агресия на футболните фенове".

Спортните клубове призовават за строги мерки срещу поведението на футболните хулигани. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени