Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов прие оставката на Нено Димов

Бившият министър на околната среда и водите обвинен в умишлена безстопанственост

| обновено на 10.01.20 в 15:36
Снимка: БГНЕС

Девета оставка в третия кабинет на Бойко Борисов. Министърът на околната среда и водите Нено Димов се разделя с поста си. Оставката му е била депозирана в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Премиерът я е приел.

По-рано "Хоризонт" научи от свои източници за решението за оставка на министър Димов, независимо от това дали ще стане обвиняем или не.

Кой ще замени Димов на министерския пост ще стане ясно след заседание на Коалиционния съвет на ГЕРБ и Обединените патриоти, което се очаква следващата седмица. Той е първият действащ министър, който е арестуван.

Прокуратурата съобщи днес, че срещу Нено Димов се повдигат обвинения за умишлена безстопанственост за водната криза в Перник. Нено Димов остава в ареста за 72 часа с мотив, че може да повлияе на разследването, да извърши ново престъпление или да укрие доказателства. Утре прокуратурата ще иска постоянния му арест.

Димов прекара нощта в ареста на столичното трето РПУ.  

Министър Петя Аврамова до момента не е разпитвана 

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова до момента не е разпитвана след вчерашната акция на прокуратура, ДАНС и МВР в Перник и екоминистерството. Пред журналисти тя заяви, че дали ще подаде оставка решава премиерът Борисов:

„Тези решения ги взема премиерът Борисов. Знаете, че всички органи, които са оторизирани в държавата да правят проверка по случая „Перник“, са на терен. Ние съдействаме максимално, дали сме цялата документация, която касае Перник и с която разполагаме в МРРБ“.

Каракачанов за акцията: Показно убийство 

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е разговарял с премиера Бойко Борисов относно акцията, която нарече "показно убийство".

Разследващите търсеха при обиска в кабинета на министър Димов и доказателства за аферата с италианския боклук.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна