Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недоволство в Бобов дол от оценката на Емил Димитров, че няма вредни емисии от ТЕЦ-а

ТЕЦ "Бобов дол"
Снимка: Кирил Фалин

В Бобов дол са недоволни от оценката на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, че ТЕЦ „Бобов дол“ няма вредни емисии и опасни последствия за здравето на хората. Вчера министърът бе в централата, а днес обяви, че една от инсталациите няма разрешително.

Според местни хора министър Емил Димитров не е разбрал истинската ситуация как работи ТЕЦ „Бобов дол“, горят ли се там отпадъци, за което и районната прокуратура в Дупница започна разследване по закона за общественото здраве.

„Прав е, когато стои, кога седи не е прав“, заяви жител на Бобов дол, запитан дали министърът е бил прав да каже, че не е установено замърсяване от ТЕЦ „Бобов дол“. „Комините бяха с много пушек снощи, а казват, че няма вредни емисии“, продължи той.

Възрастна жена от града обобщава:

„Всичко ни притеснява нас – въздух, всичко. Децата са болни, 25 деца от гимназията, никой не обръща внимание“.

Хората искат официално да им се каже накрая дали е горяла и продължава ли да гори отпадъци ТЕЦ-ът в Големо село, има ли или ще му бъде издадено разрешително за това.

Всичко е в ръцете на окръжна прокуратура Кюстендил и предстои, каза Емил Димитров и отказа подробни коментари на излизане от ТЕЦ „Бобов дол“, при визитата си късно вчера.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна