Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативната прокуратура взе на специален надзор досъдебното производство за палежа на моста на АМ "Струма"

Апелативната прокуратура в София е взела на специален надзор досъдебното производство за палеж, причинил повреди на части от моста на автомагистрала "Струма" в района на местността "Алачица", съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

Под ръководството на Районната прокуратура в Дупница се води досъдебно производство за управляване на отпадъци не по установения ред, вследствие на което е била създадена опасност за живота и здравето на населението, и е причинена немаловажна вреда на околната среда, както и за запалване на имущество със значителна стойност по непредпазливост.

Делото беше образувано след пожара, възникнал на 14 август м.г., в района на с. Джерман, община Дупница, местността "Алачица". Повредени бяха бетонови носещи колони, както и прилежащите към тях ригели и трегери, част от мост на автомагистрала "Струма", собственост на Агенция "Пътна инфраструктура".

С оглед на събраните към онзи момент доказателства, в качеството на обвиняем е бил привлечен Кольо Илиев - управителят на дружеството, държало отпадъци в близост до съоръжението. Именно в резултат на неправилното им складиране е бил предизвикан пожарът, причинил повреда на части от автомагистралата.

Разследването по делото продължава, допълват от прокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна