Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Били Айлиш спечели пет награди "Грами"

Били Айлиш доминира на 62-рата церемония за наградите "Грами"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тийн сензацията Били Айлиш доминира на 62-рата церемония за наградите "Грами" в центъра "Стейпълс" в Лос Анджелис. Това съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. 

Осемнадесетгодишната Айлиш спечели пет от шестте отличия, за които беше номинирана, в това число и четирите водещи награди - за албум ("When We All Fall Asleep, Where Do We Go?"), запис ("Bad Guy") и песен ("Bad Guy") на годината, и за най-добър нов изпълнител. 

Към "голямата четворка" Били Айлиш прибави и приза за най-добър поп вокален албум ("When We All Fall Sleep, Where Do We Go"). 

Айлиш е вторият изпълнител, спечелил четирите топ отличия, и най-младият с подобно постижение. 

Предишния път "голямата четворка" печели Кристофър Крос през 1981 г., припомня Асошиейтед прес.

Били Айлиш и по-големия й брат Финиъс О'Конъл

Церемонията за наградите "Грами" се превърна в семейна афера за Били Айлиш и по-големия й брат Финиъс О'Конъл, който е съавтор, продуцент и звукоинженер на албума й "When We All Fall Sleep, Where Do We Go". 

Освен поделените със сестра си призове, О'Конъл спечели индивидуални отличия за продуцент на годината (некласически) и за звукоинженерство на албум (некласически).

Успешния албум "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" Били Айлиш и Финиъс О'Конъл записват в спалнята на дома си в Лос Анджелис, припомнят агенциите.

Церемонията по връчването на наградите "Грами" в Лос Анджелис беше белязана от новината за смъртта на Коби Брайънт. Десетки негови почитатели се събраха, за да му отдадат почит пред "Стейпълс сентър".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна