Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай отменя огромен брой сватби на 2.02.2020 заради епидемията

Снимка: Pixabay

Китайските власти препоръчаха на всички да се откажат от плановете за провеждане на сватбена церемония на 2 февруари, предаде БГНЕС, цитирайки съобщение на Министерството на гражданската администрация на КНР. Причината е разпространението на коронавируса в страната.

Много влюбени в Китай се надяваха да регистрират брака си точна на 2.02.2020 г., защото комбинацията от тези числа, които на китайски език са в съответствие с израза „обичам те, обичам те“, се случва веднъж на хиляда години.

Въпреки факта, че денят е почивен в много региони на страната разрешиха „в името на любовта“ да приемат заявления за регистрация на брак на 2 февруари.

Регистрацията на хиляди бракове на 2 февруари беше официално отменена в Хубей и Пекин.

"Органите за регистрация на бракове в целия Китай трябва редовно да дезинфекцират помещенията и да проверяват температурите на служителите. Всички органи, които преди това са обявили, че ще регистрират бракове на 2 февруари, трябва да анулират церемониите и да уведомят обществеността", се казва в изявлението.

В редовни работни дни отделът препоръчва да се избягват многолюдни церемонии, както и да се отменят сватбените банкети.

Заради смъртоносният вирус и бързото му разпространение Световната здравна организация обяви извънредна заплаха за общественото здраве в глобален мащаб.

Пекин е уверен, че ще се справи с коронавируса, заяви външното министерство на Китай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени