Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Тодорова с трети медал от световното първенство в Ленцерхайде

Милена Тодорова
Снимка: Личен архив

Милена Тодорова спечели трети медал на световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Ленцерхайде (Швейцария). Родената в Троян състезателка стигна до бронзовото отличие в преследването на 10 километра при девойките.

Българката допусна две грешки в четирите стрелби и финишира на 48.4 секунди след победителката Анастасия Шевченко (Русия).Милена Тодорова не допусна грешка в първите две стрелби и беше втора след второто излизане от огневия рубеж, но след това сбърка два пъти. Все пак до края на състезанието тя успя да се пребори за място на почетната стълбичка.

Милена Тодорова

Рускинята спечели златото, след като измина трасето за 30:45.7 минути и повали всичките 20 мишени. Втора на 15.0 секунди се нареди Осне Скреде от Норвегия с една грешка в стрелбата.

Милена Тодорова завърши участието си в първенството, като спечели отличие във всяко едно състезание, в което участва - сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването . Това е един от най-сериозните успехи за българския биатлон на младежко ниво.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна