Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 361 души

| обновено на 03.02.20 в 11:53

Броят на жертвите на коронавируса в Китай достигна 361 души, предаде АФП. По данни на властите в провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на заразата, са били регистрирани нови 57 случая на заболели с летален край. 

С новите данни броят на жертвите на новия коронавирус надвишава този на загиналите 349 души в Китай от ТОРС през 2002 година, допълват от АФП.

На 17 200 души нарасна и броят на хората, заразени с болестта в страната. Това съобщиха от китайската Национална здравна комисия, според чиито данни са регистрирани и потвърдени 2 829 нови случая. 

Междувременно, Китай все още не е приел помощ за борбата с коронавируса от Съединените щати, които просдължават да предлагат да изпратят свои медицински специалисти, обясни съветникът на президента по национална сигурност Робърт О'Брайън, цитиран от ТАСС.

До момента заразените са над 14 000, а в 8 страни от Европа вече има регистрирани случаи на новия вирус.

Русия ще депортира заразените чужденците

Русия планира да депортира чужденците, диагностицирани с нови коронавирус, съобщи днес премиерът Михаил Мишустин, след като кабинетът му отложи инвестиционен форум заради смъртоносното заболяване, предаде АФП.

Коронавирусът „е добавен към списъка с особено опасни болести. Това ни позволява да депортираме чужденци, ако са диагностицирани с това заболяване“, заяви Мишустин.

Той допълни, че годишният инвестиционен форум в Сочи, който трябваше да се състои в средата на февруари, ще бъде отложен.

Русия има два потвърдени случая на вирус при китайци, които се лекуват в болници в Сибир. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна