Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Палатово е без вода заради намалени количества за ТЕЦ „Бобов дол“

Кюстендилското село Палатово, в близост до ТЕЦ „Бобов дол“, е без питейна вода заради значително намаленото количество вода, която се подава за централата. Тази сутрин към района е изпратена водоноска.

Подаването на питейна вода за село Палатово зависи изцяло от системата за ползването на вода от ТЕЦ „Бобов дол“, поясни шефът на ВиК Дупница инж. Илия Илиев.

„Напоителни системи“ подават вода към ТЕЦ-а. Там в пречиствателна станция се преработва тази вода и с помпи се качва за резервоарите на селото. Селото няма друг алтернативен източник“, каза той.

„И за село Палатово от няколко дни, понеже водата за ТЕЦ-а е спряна или е в ограничено количество, не са подавали вода. Преди малко се чух с кмета на селото да пратим водоноска. Трябва да се реши този проблем. Аз съм го поставил и пред МОСВ, че съществува такъв проблем“, продължи инж. Илия Илиев.

Същевременно от „Басейнова дирекция“ са спрели водата по едната от мрежите за най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново.

Селото има два водопровода - единият е на ВиК за питейна вода, а другият е на „Напоителни системи“ за битови нужди. Тази вода сега от няколко дни е спряна, но проблем с питейната вода за Яхиново няма, увери кметът Софка Скоклева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени