Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: До 30 дни трасето на водопровода до Перник трябва да е изградено

Борисов инспектира дейтостите в Мало Бучино
Снимка: Пресслужба към МС

Изграждането на водопровода от Мало Бучино до Перник е в срок и до 30 дни трасето трябва да е изградено. Това заяви след инспекция на обекта премиерът Бойко Борисов:

"За рекордно кратко време успяха да направят този проект. Всъщност това, което виждате вече, е за ден и половина направено. Аз съм убеден, че поне с половин месец (по-рано б.р), за 30 дни ще се справят. Няколко смени ще работят, за да можем да успеем това, което сме обещали на перничани - да им докараме 300 литра за секунда по тези водопроводи. Паралелно с това правят проектите за двете пречиствателни станции да се свържат. Работи се по тях, така че максимално бързо хората в Перник да усетят държавната и местна власт", каза Борисов в Мало Бучино, където коментира и обявеното от президента сваляне на доверието от правителството.

Според министъра на икономиката Емил  Караниколов, държавният глава е създал излишно  напрежение:

"Нямаме проблем и аз мисля, че с всички администрации, ведомства и институции в България трябва да работим с една обща цел - избрани сме от народа и да развиваме народа. Ако продължим да се караме, да си търсим интриги, без да взимаме реални политически решения, това не си е работа".

Кметът на Перник Станислав Владимиров отказа да коментира думите на президента с аргумента, че за него е важно решаването на кризата в Перник:

"Нямам никакво намерение да коментирам. Аз имам достатъчно главоболия в момента, които са ми на раменете. За мен е важно това трасе. За мен е важно пречиствателната станция възможно най-бързо да се ремонтира. За мен е важно да се разкопае града и да започнем да подменяме тръбите, които са на близо 70 години, които постоянно ни създават проблеми със смесването на мръсни с чисти води".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!