Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец допусна втора загуба в Турция

| обновено на 06.02.20 в 17:01
Отборът на Лудогорец загуби от Ахмат.
Снимка: ПФК Лудогорец

Отборът на Лудогорец загуби с 0:1 от 12-ия в руския футболен елит Ахмат (Грозни) в контролна среща в турския курорт Белек.
Българският шампион имаше превъзходство през по-голямата част от срещата, особено преди почивката, но пропусна над половин дузина добри положения. Това е второ поражение за футболистите на Павел Върба на лагера след също 0:1 срещу Цървена звезда на 1 февруари.

Най-близо до попадение беше Димо Бакалов, който в десетата минута навлезе в дясно в наказателното поле и шутира по диагонала, но топката се отби от напречната греда.

До края на полувремето Якуб Шверчок на два пъти, Мавис Чибота и Каули Оливейра не успяха да вкарат от изгодни позиции, докато вратарят Владислав Стоянов нямаше почти никаква работа.

Малко преди почивката Жордан Икоко получи контузия на левия крак и беше заменен принудително от Станислав Манолев.
След почивката разградчани продължиха да създават ситуации. Каули получи два добри шанса, но с удари от наказателното поле не намери целта.

В 86-ата минута Ахмат стигна до попадение. Одисе Роши беше изведен в дясно зад гърба на защитата на Лудогорец и подаде към непокрития Андрес Понсе, който вкара от десетина метра. При паса към Роши останаха сериозни съмнения за засада, но такава не беше отсъдена.

Съставът на Лудогорец: Стоянов, Икоко (42-Манолев), Моци, Григоре, Тауата, Баджи, Битон (63-Йорданов), Каули Оливейра, Бакалов, Чибота, Шверчок (76-Юсеин)

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени