Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Правителството да се замисли за последиците от влизането в еврозоната

Снимка: БТА

Правителството трябва да се замисли за последиците от влизане в еврозоната, каза президентът Румен Радев, след като парламентът прие решение, с което да се започнат преговори за влизане във валутния механизъм.

„Ще гарантира ли правителството, че това, което е направило и прави за нашата икономика, води до нейната конкурентоспособност и устойчивост в еврозоната. Ето, там трябва да бъде фокусът“, каза Радев, според фокусирането на общественото внимание върху повишаване на цените е изместване на фокуса.

Държавният глава отново призова за независим съд и прокуратура. Той обясни, че очаква повече информация относно забраната на Държавния департамент български съдия Андон Миталов посещава САЩ.

„Това са решения на Държавния департамент. Той си има своите мотиви. Очаквам да има и достатъчно информация, която да предостави. Но това още веднъж показва, че ние можем да се преборим за върховенство на закона и за ефективна борба с корупцията само с ефективен и независим български съд и прокуратура. Това е изходът“, каза Румен Радев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна