Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

176-о училище в село Негован вече има физкултурен салон

Общината кандидатства за финансиране по още проекти

4
Снимка: Златина Йовкова

Столичната община ще кандидатства за средства за построяването на 9 детски градини и 3 училища, на обща стойност около 40 млн. лв. За целта кметът на София Йорданка Фандъкова изпраща писмо до Министерския съвет, обяви тя при проверката на новопостроения салон на 176-о Обединено училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в с.Негован.

През 2020 г. продължава изграждането на спортни съоръжения в още 3 училища, посочи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова – салона в 100-тно училище, довършване на басейна в 30-о, както и физкултурния салон заедно с новата сграда във Френската гимназия. За тях има заложено финансиране.

Без спортна зала остава единствено Профилираната гимназия за изобразителни изкуства „Проф. Николай Райнов“  в район „Сердика“.

Едно от училищата, в  което се изгради физкултурен салон през изминалата година, е 176-о обединено училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в с.Негован, район „Нови Искър“. По думите на директора Николай Радулов изграждането на спортната зала „е мечта на всички от с.Негован, в продължение на 40 г“. Освен това сградата е санирана и се очаква икономия на 50% от средствата за отопление, давани досега.

Общата стойност на проекта възлиза на над 1,4 млн. лева.

Чуйте още подробности в звуковия файл.

Снимките са на Златина Йовкова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна