Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стотици благоевградчани излязоха на митинг в подкрепа на кмета Румен Томов

Със скандирания „Томов кмет! Томов кмет!“ стотици благоевградчани, партийни лидери, общественици и представители на бизнеса, се включиха днес в митинг в подкрепа на кмета Румен Томов.

Причината за гражданската инициатива е решението на административния съд в Благоевград, с което се иска общинската избирателна комисия да прекрати предсрочно мандата на кмета, тъй като не е заличил в срок една от фирмите си.

До дни се очаква окончателното решение на Върховният административен съд по казуса.


Митингът, на който хората развяха знамена и лозунги, беше организиран в социалната мрежа от Добрин Балтов и негови съмишленици, които подкрепят кмета Томов.

„Подкрепяме го, защото ние искахме промяна и тя се случи. И сега някой иска да подмени вота на благоевградчани. Дори и да се е случил някакъв дребен пропуск, 18-19 хиляди човека са гласували за Румен Томов и смятам, че той трябва да бъде кмет на Благоевград, както сме го избрали“.

„Румен Томов трябва да бъде кмет на Община Благоевград и да му дадем шанс за промяна, промяна във всичко – в административното обслужване, в бизнеса, промяна във въздуха“.

Това заявиха част от присъстващите на митинга и споделиха, че се надяват в града да бъдат открити нови работни места, за да има бъдеще и за децата на Благоевград.


С днешната инициатива подкрепящите Румен Томов изразиха и несъгласието си от решението на Административен съд  – Благоевград, с което той даде указания на Общинската избирателна комисия да прекрати правомощията на кмета Румен Томов. Точно това решение се обжалва пред Върховния административен съд.

За да засвидетелства благодарността си към хората, решили да го подкрепят, към митинга се присъедини и кметът Томов. "Продължавам да работя в нормална обстановка. Имам вяра в българския съд. Очаквам справедливо решение, ако то не е в наша полза – отиваме на нови избори.", заяви кметът на Благоевград Румен Томов.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от