Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ"

| обновено на 16.02.20 в 18:07
Снимка: БГНЕС

Шоуменът Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ".

На Учредителното събрание на партията, на което не бяха допуснати представители на медиите, са присъствали 808 делегати, при необходими по закон минимум 500, съобщиха от партията.

Няма промяна в ръководството -  председател е Слави Трифонов, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партията под името "Няма такава държава". Съдът отказа да я регистрира с мотива, че тя използва незаконно българското знаме в логото си.

Новото лого на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон.

Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия "Няма такава държава", потвърди по-рано за БНР зам. -председателят на партията Тошко Йорданов:

“Новата партия има промяна в логото както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

В „Рeйнбoу Плaзa“ Слави Трифонов учреди партия


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!